Ervaren, strategisch en gedreven
Arnoud Fioole
Ervaren, strategisch en gedreven
Arnoud Fioole
Advocaat
M +31 (0)6 180 949 50
T +31 (0)85 303 18 03

arnoud.fioole@heronlegal.com

Arnoud begon zijn loopbaan in 2000 bij één van ’s werelds grootste multidisciplinaire advocatenkantoren. In 2001 is hij als advocaat beëdigd. Na zijn compagnonschap bij een vooraanstaand Amerikaans advocatenkantoor, is hij enkele jaren actief geweest als ondernemer in de chemiesector. Daar heeft hij door de bril van de ondernemer leren kijken, waardoor hij zich als advocaat goed kan inleven in de rol van zijn cliënten. Zijn cliënten, hoofdzakelijk nationale en internationale ondernemers en ondernemingen, omschrijven hem als een zeer gedreven advocaat, die zich vastbijt in een zaak en oog heeft voor details, zonder de grote lijnen daarbij uit het oog te verliezen. Arnoud kan bogen op jarenlange ervaring in de commerciële advies- en procespraktijk. Zijn expertise ligt met name op het gebied van het strategisch adviseren en procederen over complexe corporate en commerciële geschillen. Arnoud procedeert in eerste aanleg en in hoger beroep, voert met regelmaat procedures bij de Ondernemingskamer en The Netherlands Commercial Court en is daarnaast vertrouwd met verschillende arbitrages (NAI, LCIA, ICSID, UNCITRAL), tuchtzaken en bindend adviesprocedures.

Expertise
> ondernemingsrechtelijke geschillen
> commerciële geschillen
> arbitrage
> attorney co-counselling
Geregistreerde rechtsgebieden
Arnoud Fioole heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
> Burgerlijk procesrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten ten minste 20 opleidingspunten op dat hoofdrechtsgebied te behalen.