16 Augustus 2018

PERSBERICHT - Maurice van Valen is uitgeroepen tot Global Awards M&A Lawyer of the Year, Netherlands

Maurice van Valen is de oprichter van Heron Legal, een niche advocatenkantoor gevestigd in Eindhoven en Amsterdam dat is gericht op ondernemingsrecht, met een focus op M&A, en arbeidsrecht; veelal met een internationale insteek.

Van Valen heeft meer dan 20 jaar ervaring sinds hij in 1998 werd beëdigd tot advocaat. Hij heeft gewerkt bij Stibbe in Amsterdam en New York (1998-2005), bij Houthoff in Amsterdam en Londen (2006-2010) en bij HVG in Eindhoven (2010-2015) voordat hij in 2015 Heron Legal oprichtte. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende fusies en overnames, internationale contracten, private equity, start-ups en joint ventures. Juist door zijn uitgebreide internationale ervaring wordt hij vaak gevraagd om complexe zaken met internationale aspecten te begeleiden. Zijn klanten waarderen zijn uitgebreide kennis, pragmatische aanpak, beschikbaarheid en strategische denkwijze.

De jury van Corporate LiveWire was met name onder de indruk van de manier waarop Van Valen zijn juridische expertise weet te combineren met zijn diepgaande kennis en passie voor kunst. Maurice probeert zijn zakelijke netwerk constant met zijn kunstnetwerk in contact te brengen en daarmee nieuwe relaties op te bouwen. Als privéverzamelaar heeft Van Valen talrijke werken gedoneerd aan verschillende musea waaronder het Van Abbemuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans van Beuningen. Zijn meest recente bijdrage aan de kunstwereld is er één van juridische aard: afgelopen jaar adviseerde hij Het Noordbrabants Museum namelijk bij de aanschaf van een belangrijk werk van Van Gogh.

Het schilderij, “Stilleven met flessen en schelp”, werd gekocht van een buitenlandse privéverzamelaar met dank aan een fonds, opgericht in 2017 om de aanschaf en restoratie van speciale kunstwerken mogelijk te maken. Het was een van de eerste werken van de Nederlandse postimpressionist en is de derde Van Gogh die het museum in evenzoveel jaren aangeschaft heeft.

 

Tijdens zijn carrière heeft Maurice een aanzienlijke ervaring opgedaan op het gebied van high-profile fusies en overnames. Zijn cliënten profiteren van een uitgebreide ervaring in grensoverschrijdende transacties die kan worden gebruikt om culturele verschillen te overwinnen en bruggen te bouwen tijdens het onderhandelingsproces. Hij heeft een indrukwekkend track-record opgebouwd door het begeleiden van veel beursgenoteerde ondernemingen, familiebedrijven, welgestelde particulieren en start-ups in meer dan 200 nationale en internationale transacties, met een totale dealwaarde van meerdere miljarden euro’s.