Deskundig, toegankelijk en betrokken
Inan Akdeniz
Deskundig, toegankelijk en betrokken
Inan Akdeniz
Advocaat
M +31 (0)6 550 005 19
T +31(0)85 303 18 83

inan.akdeniz@heronlegal.com

Inan Akdeniz studeerde Nederlands recht met als specialisatierichting Ondernemingsrecht aan Tilburg University. Tijdens zijn studie liep Inan stage op de Amsterdamse vestiging van één van de grootste advocatenkantoren van Nederland. Naast zijn studie organiseerde hij regelmatig activiteiten voor jongeren met een zwakkere sociaal-culturele achtergrond.

Voordat Inan zich als partner aansloot bij Heron Legal, is hij ruim 10 jaar werkzaam geweest in de Corporate/M&A praktijkgroep van een vooraanstaand Benelux advocatenkantoor. Daarnaast was Inan de oprichter en leidinggevende van één van de internationale desks van dat kantoor, met een focus op Turkse bedrijven die investeringen hebben in of via Nederland. In dat kader werkte hij nauw samen met (semi)overheidsinstanties, trustkantoren, banken en accountantskantoren en andere dienstverleners.

Inan is sinds zijn afstuderen in 2008 werkzaam als advocaat en is gespecialiseerd in (internationale) transacties, zoals fusies en overnames, herstructureringen, (des)investeringen en joint ventures. Inan treedt ook op als board advisor van grote ondernemingen en hij begeleidt regelmatig cross-border transacties in samenwerking met advocatenkantoren in verschillende jurisdicties, waarbij hij de verschillende facetten van dergelijke transacties coördineert.

Inan is vloeiend in het Engels, Nederlands en Turks en hij heeft met goed gevolg de specialisatieopleiding ‘Fusies en Overnames’ aan de Grotius Academie afgerond in 2014.  

Expertise
> fusies & overnames
> vennootschapsrecht
> herstructurering
> joint ventures
> start-ups
> commerciële contracten
> attorney co-counselling