Helder, consciëntieus en gedreven in alles wat hij doet
Joris Roest
Helder, consciëntieus en gedreven in alles wat hij doet

Joris Roest studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Groningen en studeerde in 2010 af, met als specialisatierichtingen Ondernemingsrecht en Informaticarecht. In dat zelfde jaar werd hij beëdigd tot advocaat. Tijdens zijn studie werkte Joris één jaar bij een toonaangevend Nederlands advocatenkantoor in Rotterdam en liep hij stages bij kantoren in Amsterdam en Curaçao.

 

Voordat Joris in 2015 bij Heron Legal begon, werkte hij bij een middelgroot commercieel advocatenkantoor in Venlo en op de Eindhovense vestiging van een groot multidisciplinair advocatenkantoor.

Joris is gespecialiseerd in ondernemingsrecht met een focus op nationale en internationale fusies en overnames, joint-ventures en andere samenwerkingsvormen. Daarnaast heeft hij uitgebreide kennis van het vennootschapsrecht en commerciële contracten.

Joris heeft met goed gevolg de specialisatieopleidingen ‘Fusies en Overnames’ aan de VU Law Academy (2013) en Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie (2015) afgerond.

Expertise
> fusies & overnames
> vennootschapsrecht
> herstructurering
> joint ventures
> start-ups
> commerciële contracten
> attorney co-counselling
Geregistreerde rechtsgebieden
Joris Roest heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
> Ondernemingsrecht
> Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.