Toegankelijk en betrouwbaar, ze krijgt het voor elkaar
Mira van Oortmerssen
Toegankelijk en betrouwbaar, ze krijgt het voor elkaar
Mira van Oortmerssen
Advocaat
M +31 (0)6 134 405 71
T +31 (0)85 303 18 06

Mira.van.oortmerssen@heronlegal.com

Mira van Oortmerssen heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar ze in 2017 haar master met een specialisatie in privaatrecht behaalde. Tijdens haar studie heeft Mira waardevolle internationale ervaring opgedaan door onder andere twee jaar (2015 – 2017) in Ierland te werken voor toonaangevende Ierse advocatenkantoren. Mira’s werk is gefocust op ondernemingsrecht met een nadruk op fusies en overnames. In februari 2018 werd zij beëdigd.

Met haar thesis over de strijd tussen Internet Service Providers (ISP’s) en de belangenorganisaties voor auteursrechthebbenden werd ze in 2012 gepubliceerd in een vooraanstaand Nederlands juridisch tijdschrift. In 2013 maakte ze deel uit van een publicatie voor de Raad van Europa over onderzoek op het gebied van Nederlandse wetgeving en de effecten daarvan op de Nederlandse maatschappij (bijdrage van M.I.W. van Oortmerssen).

Expertise
> fusies en overnames
> vennootschapsrecht
> commerciële contracten
> insolventierecht
Mira van Oortmerssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
> Ondernemingsrecht
> Verbintenissenrecht


Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.